Pácolt olívabogyó
sponsored links
Régebben nem szerettem az olívabogyót, aztán meg annyira megszerettem, hogy mindennap meg tudnám enni, bármelyik változatát. Sokfélét kipróbáltunk már, mindenféle ízesítéssel, s egyszer eszembe jutott, miért ne készíthetnék én natúr olívabogyóból, olyat ami az üzletekben nem is kapható. Most értem el a kivitelezésig, s mondhatom, már néhány nap érlelés után nagyon különleges, finom. Receptügyben szétnéztem a neten, hogy hogyan is készül, aztán egy saját ízesítésû változat lett belõle. Azért választottam zöld olívabogyót, mert úgy tapasztaltam, talán annak a legsemlegesebb, natúrabb az íze, jobban átveszi a fûszerek zamatát. Teljes kõrlésû lisztbõl készült kiflikarikákkal isteni:)
Hozzávalók: 15 dkg kimagozott zöld olívabogyó, 0, 5 dl fehérborecet (nálam Tokaji bazsalikomos borecet), 1 dl olívaolaj,1 fej fokhagyma, 1 kis chili paprika, 1 szál zellerzöld, 1 kis csokor bazsalikom, kis csokor ...