Pácolt makréla lilahagymával, kapribogyóval

2011-11-02

sponsored links

Két napja próbálunk minden trükköt bevetve, hiába helyet kapni Isztambul egyik legnépszerûbb haléttermében, a Griffin-ben. A foglalásnál már csak a titokzatos vendéglõ megtalálása bizonyul kalandosabbnak. A taxiban ugyan minden modern tájékozódási kütyü megtalálható, sofõrünk mégis inkább rokonait hívogatja segítségért. Végül kitesz bennünket egy Galata-híd melletti, sötét sikátorban, magunkra maradunk. Az étterem valóban nehezen megközelíthetõ, egy több emeletes ház legfelsõ szintjén található. Ahogy a liftbõl belépünk a terembe, és megcsap a hely zsongása, valamint elénk tárul a kivilágított Boszporusz, azon nyomban megfeledkezünk minden bosszúságról. Amikor pedig a tulajról kiderül, hogy az egyik legjobb vendéglátó, akivel valaha dolgunk volt, már csak azon gondolkozunk, hogy hány fajta elõételt (mezét) rendeljünk. Az izgalom nagy, így végül természetesen annyi féle tálka érkezik, hogy beterítik az egész asztalt. Házilag tartósított tonhal, marinált garnéla, ropogósra sütött, friss tintahal és ...


Folytats a blogon ... chiliesvanilia.blogspot.com/2011/11/p...

sponsored links

Keres?s