Pácolt kacsamell
sponsored links
Nagy várakozás után, végre, tegnap reggelire ehettünk a saját készítésû, pácolt kacsamellbõl. Eddigi bejegyzéseim közül, ez tartott a legtöbb ideig, a készítéstõl, a fogyasztásig, na, de nem riasztok el senkit, sõt! inkább bíztatnék mindenkit, egyszer próbálja ki, mert nagyon fenséges falat. Több fázisból áll, és sok türelemre van szükség, de megéri !
Hozzávalók:
- 1 egész bõrös kacsamellfilé ( nálam, pontosan 347 gr.)
- 500 gr. durva tengeri só
- 1-2 ek.; rózsa és fekete bors, paprika, friss rozmaring.
A só felét elterítettem egy akkora tálon, amiben a mell kényelmesen elfért. Ráfektettem a kacsamellet, (amit elõtte persze, alaposan lemostam és leitattam a víztõl) úgy, hogy a bõrös fele volt fent. A másik adag sóval megszórtam, hogy ...