Pácolt juhsajt kétféleképpen
sponsored links
Régóta ki szerettem volna próbálni, hogy milyen lehet az olívaolajban érlelt juhsajt,és amikor megláttam Ottis bejegyzését a pácolt mozzarelláról (mellesleg élõben is láttam az ominózus üveget, csak kár, hogy nem kóstolhattam meg.:D), megkaptam az utolsó löketet is a cselekvéshez. De utolsó pillanatban még gondoltam egyet, és végül nemcsak olajban pácolt sajtom lett!:) Megmondom õszintén, már fogalmam sincs, hogy mennyi sajtom volt, de szerintem ez nem is fontos, bármilyen kevéssel is ki lehet próbálni.
Pácolt juhsajt kétféleképpen
Hozzávalók: juhsajt, zöld és fekete olajbogyó, bazsalikom (vagy más, tetszés szerinti zöld fûszer), olívaolaj, só, víz
Elkészítése:
A juhsajtot kb. 2x2 cm-es kockákra vágjuk, egy tálba tesszük, és enyhén lesózzuk. Konyharuhával letakarva szobahõmérsékleten érleljük 1-2 napig, közben néha megrázogatjuk a tálat, hogy az...