Pácolt hermelin (nakladni hermelin)

2012-02-20

sponsored links


Ahogy körülnéztem mostanában, egyre többen vannak rákattanva a cseh konyhára, sörökre, fílingre. És ez igen örvendetes.
A nyári cseh túra óta töretlenül lelkesedünk mi is. A spájzban volt már hermelin tócsniban, most sörkorcsolyaként is szerettük volna kipróbálni. Így most pácban ázik.
Megnéztem sok cseh videót, és igen különbözõ elkészítési módokat találtam. Ami fix, az a hagyma, rengeteg hagyma, fokhagyma, paprika, babér, olaj. A többi már csak ízlés kérdése, úgymint rozmaring, szurokfû vagy a boróka.
Végre letelt a két hét érés és nekieshettünk az üvegeknek. Sör mellé, korcsolyának természetesen.
Nagy felfedezésünkrõl már írtam, miszerint a kicsi kerek Tihany camembert-t Csehországban gyártják, ugyanabban a gyárban, ahol a hermelint. Gyanítjuk, ez sem teljesen camembert?
Kicsit kalandos volt a készítés. Elkezdtem egy recept szerint, útközben rájöttem, nem teszek bele annyiféle fûszert. Aztán érés közben, az elsõ hét végén mintát vettünk és megállapítottuk, hogy félbe kellene vágni a sajtokat, hogy jobban pácolódjanak. A só, meg a pirospaprika is hiányoztak kicsit. Így az utopeneces üvegekbe bepasszintott sajtokat kibányásztam, és nyakig olajos kézzel félbevágtam. Sóztam, paprikáztam, aztán visszarétegeztem az üvegbe. Így már teljesebb lett. Hát így született meg az elsõ pácolt hermelin.
Hozzávalók (közel végleges változat): ...

Folytats a blogon ... kataspajza.blogspot.com/2012/02/pacol...

sponsored links

Keres?s