Pácolt gomba
sponsored links
És még mindig pácolt, bár el kell mondanom, hogy nekem a savanykás gomba nem nagyon nyerte el a tetszésemet, de hátha valakinek bejön...
Hozzávalók: 50 dkg apróbb gomba, 1 chilipaprika, 5 - 6 cikk fokhagyma, kevés só, 1 kávéskanál cukor, kis csokor petrezselyemzöld, 1 szál zellerzöld (ha nincs friss mindkettõbõl 1 - 1 kávéskanál szárított is jó), 10 szem feketebors, 5 dl víz, 0, 5 dl ecet, 0, 5 dl olaj.
Elkészítése: A gombákat folyó víz alatt alaposan átmossuk, tönkjüket kitörjük, 5 percig fõvõ sós vízbe dobjuk, majd lecsepegtetjük. A fokhagymát megtisztítjuk, kisebb darabokra vágjuk, a petrezselyem - és zellerzöldet finomra aprítjuk. A gombákat ...