Pácolt csirkemell
sponsored links
Hozzávalók:
60 dkg csirkemellfilé
A páchoz:
2 tojás
3 gerezd zúzott fokhagyma
1 evõkanál mustár
2 evõkanál olaj
1 teáskanál só
2 evõkanál burgonyakeményítõ
A megmosott, szárazra törölt csirkemellet szétvágtam, hogy vékonyabb szeleteket kapjak.
A pác hozzávalóit összekevertem.
A húsokat összekevertem a páccal, lefedve beraktam egy éjszakára a hûtõbe.
Másnap kevés felhevített olajon mindkét oldalukon szép aranybarnára sütöttem.
Sült krumplival és paradicsomsalátával tálaltam.
Sült krumpli: A meghámozott, negyedekbe vágott krumplit sós vízben feltettem fõni, forrástól számítva kb. 5 percet fõztem, leszûrtem, meglocsoltam kevés olajjal, rászórtam kevés lisztet (kb. 1 evõkanálnyit) és ízlés szerinti fûszerkeveréket, óvatosan összekevertem, sütõpapíros tepsibe tettem és 200 fokos légkeveréses sütõben széppirosra sütöttem.