Pácolt csirkecombcsíkokon sült zöldségek

2014-03-02

sponsored links

Hozzávalók:
  • 3 db csirkecomb filé
  • 1 kávéskanál mustármag
  • 1 kávéskanál koriandermag
  • 1 kávéskanál köménymag
  • 3-4 dl joghurt 
  • 3 cikk fokhagyma
  • 2 db sárgarépa
  • 3-4 db vöröshagyma
  • pár db brokkolirózsa 
Tegnap este a mustármagot és a koriandermagot szerettem volna összetörni a mozsárban, amikor észrevettem, hogy a körözöttbõl kifelejtett (...) köménymag benne van. Így legelõször az került a joghurtba. Utána a porrá zúzott koriander- és mustármag, aztán egy kis só, végül az összevagdalt fokhagyma.
A nagyobb csíkokra vagdalt csirkecombfiléket belekevertem és az egészet áttettem egy jól záródó mûanyag dobozba, majd betettem a hûtõszekrénybe.
Ma reggel elõvettem, és beleborítottam az elõzõleg kivajazott üvegtálba. Elegyengettem, a tetejét kiraktam felezett hagymákkal, nagyobb darabokra vágott répákkal és pár brokkolirózsával, kicsit bele is nyomkodtam.
200 fokon sütöttem, 20 percig fólia alatt, azután még kb. 20 percig nélküle.

Készült hozzá köret is, de azt nem fényképeztem le. Egy bögrét megtöltöttem teljes kiörlésû bulgur, szezámmag, lenmag és kerekszemû rizs kb. egyenlõ arányú keverékével. Egy vastag fenekû lábasban olívaolajat forrósítottam, ezeket árpirítottam rajta, tettem bele sót, fokhagymát, kétszeres mennyiségû forróvízzel felöntöttem, és fedõ alatt takaréklángon addig forraltam, amíg kürtõcskék keletkeztek benne. A láng elzárása után pár percig még hagytam pihenni, aztán megszórtam petrezselyemmel és alaposan átkevertem. Azt gondoltam, hogy a kerekszemû rizstõk kissé krémes lesz. Jól hittem.

Most látom, a köretbõl odakeveredett az edény szélére egy lenmag.


Folytats a blogon ... hogymegtudjuknezni.blogspot.com/2014/...

sponsored links

Keres?s