Pácolt camembert
sponsored links
A hétvégére vendégeket várok. Ilyenkor nem csak ebédet fõzök, mert nálunk a vendégség egész napos, a kora reggeli óráktól késõ estig szokott tartani. A hõségre való tekintettel indításnak olyan reggelire gondoltam, amit hidegen tudok tálalni és megalapozza majd a gyomrot a további étkezésekhez is. Kamrapolc oldalán találtam rá erre az igazán különleges és mutatós pácolt sajtra, ami a csehek sörkorcsolyája, nakladany hermelin néven ismeretes. Mivel jó elõre elkészíthetõ, sõt legalább egy hetet pácolódnia kell, már itt csücsül néhány napja a hûtõmben, reményeim szerint mire érkeznek a vendégek pont jó is lesz. Egy másik fajta pácolt sajtot is tervezek, de ez biztosan a kínálat legbecsesebb darabja lesz.
Hozzávalók:
3 kör alakú camembert sajt
2 közepes vöröshagyma
4-5 gerezd fokhagyma
pár szem színes szemes bors
2-3 babérlevél
1 teáskanál mustármag
szárított fûszerek:
bazsalikom
majoránna ...