Pácolt Camembert

2011-09-21

sponsored links


Az egész történet még Prágában kezdõdött, amikor életemben elõször ettem nakladany hermelint, ami végülis erõsen hasonlít a pácolt camembert-re. Bár gondolom minden bennszülött csehnek ettõl kinyílt a zsebében az a bizonyos láthatatlan bicska, hogy degradálni mertem az õ tradicionális ételüket, holmi camembert félékkel. Mivel az eredeti Nakladany Hermelin mily meglepõ, de hermelin sajtból készül, ami tényleg hasonlít a már többször említett camembertre.
Szóval megvolt Prága és imádtam ezt az ételt kint, ami rettentõen jól csúszott a remek cseh serekkel. Már akkor rajta voltam az ügyön, hogy ha hazajövünk, én is megcsinálom, de hát eltelt egy kis idõ és csak most realizálódott az egész.
Így elöljáróban pár dolgot azért tudni kell errõl az ételrõl. Inkább olyan pasis kaja - sorry, hölgyeim - mivel a masszív fokhagyma-hagyma illat kétséges, hogy egy meghitt randit be tudna aranyozni. Bár ha a kis hölgy szereti a focit és legurít mellé pár üveg sört is és mindezt kis, kellemes torokból elõtörõ hangokkal is kíséri, akkor szerencséje van az emberünknek és kínálja meg az ilyen típusú nõt ezzel a csodával.
Amúgy meg maradnak a haveri összejövetelek, amikor épp valamilyen sportesemény zajlik a televízióban és nem számít, hogy a pácolt camembert illata hogyan keveredik a válogatott égetett szeszek és sörök illatorgiájával.
Ja és arról nem is írtam, hogy amíg pácolódik a sajtunk a hûtõben, kerüljük annak nyitogatását vagy készüljünk fel érdekes, csípõs illatokra a lakásban.

Hozzávalók: ...

Folytats a blogon ... feedproxy.google.com/~r/hinyenc/~3/sl...

sponsored links

Keres?s