Pácokba fojtva 1. (x)
sponsored links
A pácok elkészítését én végtelenül örömteli, kreatív feladatnak élem meg - még soha egy receptet sem sikerült betartanom, mert az összeállítás folyamán folyton újabb és újabb ötleteim támadnak az összetevõket, illetve azok arányát illetõen. Mindig nagy gonddal kenegetem a húsokra, és felhasználás elõtt élvezettel nézegetem, szagolgatom õket - olyan szépnek látok egy tál pácolt karajt vagy csirkemellet, bármit, hogy szinte sajnálom kisütni. Végül persze ez lesz a sorsuk, engem pedig kárpótol az õket elfogyasztó emberek sugárzó arca, amint a falatokat ízlelgetve a tányérjukba révednek.
Zöldfûszeres tejfölben pácolt csirkemell- 3 egész, filézett csirkemell
Pác:
1 ek forró víz
1 citrom leve
3 dl tejföl
1 dl olívaolaj ...