PÓRÉHAGYMA KRÉMLEVES
sponsored links
Nos, úgy néz ki, igazából ma van az elsõ valódi tavaszi nap az évbõl. A csizmákat, bakancsokat jó messzire lerúgjuk a lábainkról és egybõl beleugrunk a cipellõinkbe. Amíg pár napja még meleg kabátban is fáztam, addig ma már pólóban flangáltam fel s alá. Hurrá!
A tegnap pedig sízni voltunk Buscaton, szikrázó napsütésben tökéletes pályán surrogtam lefelé, az aljba, kigombolt sídzsekimre csak formálisan volt szükség. A nap meg is színezte az orromat, borvirágot rajzolt rá, most púderezhetem kegyetlenül.
Habár a Hegyen még biztosan hideg van és nagy hó, mégis úgy gondoltam, hogy feltétlenül közlök egy tavaszi képet onnan, az Ingeborg fényképezõgépébõl.
Ezek a csodálatosan gyönyörû sárga virágok nyílnak a patak mellett, sokszor pár méterre havas-jeges foltoktól. S ha már annyira vártuk a tavaszt még egy képet közlök, a krókusz fényképét egy csodálatos mohaszõnyegen. A kedvencem mindörökre!
Nos, de lássuk csak a póréhagyma krémlevest:
Vajban megdinszteltem egy feldarabolt sárgarépát, egy petrezselyem gyökeret, két arasz felkarikázott ...