PÁROLT KÁPOSZTA GÕZGOMBÓCCAL
sponsored links
Már régen jelentkeztem, de a telefonról nem szeretek bejegyzéseket írni.
Kaptam ugyan a fiamtól egy új laptopot, de nem tudom rá feltölteni a képeket a telefonról.
Most azonban rászántam magam, mert tegnap megcsináltam életem elsõ gõzgombócát.
Még sosem mertem hozzáfogni, igaz most sem az édes változatot csináltam.
Andinál láttam meg a receptet és nagyon megtetszett.
60 dkg savanyú káposztát átmostam, hogy ne legyen nagyon savanyú.
Egy fej vöröshagymát zsíron megpirítottam, 5 dkg császárszalonnát apróra vágtam és azt is hozzáadtam.
A savanyú káposztát kinyomkodtam, hogy ne legyen benne sok víz.
Megpirítottam, adtam hozzá õrölt borsot, köményt.
Közben elkészítettem a tésztát.
1 dl langyos cukros tejbe belemorzsoltam 5 gr élesztõt.
A felfuttatott élesztõhöz hozzáadtam a 10 dkg lisztet, alig fél db tojást, 1 dkg zsírt, pici sót.
Amikor duplájára kelt a tészta akkor 6 kis gombócot formáztam belõle és ismét hagytam kelni.
Közben a káposzta alá 1,5 dl vízet öntöttem, amikor felforrt beleraktam a megkelt gombócokat és fedõt tettem a lábasra, hogy a gõzben hadd párolódjon a gombóc.
10-15 perc kell a tésztának, hogy jó legyen.
A férjemnek sütöttem hozzá sertés tarját.
De, hús nélkül is nagyon finom!
Facebook oldalamhoz itt csatlakozhattok!
Jó étvágyat!