Puszedlis muffin
sponsored links
A puszedlis muffin ötletet egy mézeskalács fûszeres kevert tészta recept adta, amivel karácsonyi süti ötlet gyûjtés közben találkoztam. Jó házi szilvalekvárral alaposan megtöltöttem, majd az elmaradhatatlan rumos csokoládé a tetejére. Nagy muffinokat készítettem, de ha van mini sütõformánk, akkor talán érdemes azzal, mert sok kicsi falat jön ki. Vendég váráshoz biztos ezt választanám, mert így biztos jut hely a többi finom sütinek is.
Puszedlis muffin
Hozzávalók (12 db-hoz):
12,5 dkg fehér liszt
12,5 dkg teljes kiõrlésû liszt
1 teáskanál mézeskalács fûszerkeverék
1 teáskanál holland kakaó
1 teáskanál sütõpor
1/2 kávéskanál szódabikarbóna
10 dkg nyírfacukor
3 evõkanál méz
12 dkg vaj
1 tojás
1,5 dl tej
továbbá:
12 teáskanál szilva lekvár
a csokoládé mázhoz:
5 dkg étcsokoládé
50 ml tejszín
1 kávéskanál rum/ rumaroma
1 teáskanál méz
Elkészítés:
A liszteket kimérjük, elvegyítjük benne a mézeskalács fûszerkeveréket, a kakaóport, a sütõport és a szódabikarbónát. A mézet a vajhoz adjuk és felolvasztjuk. A tojást habosra keverjük a cukorral, hozzáadjuk a vajas mézet és a tejet, majd a kimért száraz alapanyagot és simára keverjük. A muffin formákat kapszlikkal kibéleljük, egy-egy evõkanál tésztát teszünk az aljára, majd egy-egy teáskanál szilvalekvárt és a végén ismét egy-egy evõkanállal a tésztából. Elõmelegített 170 fokos sütõbe helyezzük és 20-25 perc alatt készre sütjük. A csokoládét gõz felett felolvasztjuk, hozzáadjuk a tejszínt, a rumot és a mézet. Végül megkenjük a kihûlt muffinok tetejét.
Puszedlis muffin
Hozzávalók (12 db-hoz):
12,5 dkg fehér liszt
12,5 dkg teljes kiõrlésû liszt
1 teáskanál mézeskalács fûszerkeverék
1 teáskanál holland kakaó
1 teáskanál sütõpor
1/2 kávéskanál szódabikarbóna
10 dkg nyírfacukor
3 evõkanál méz
12 dkg vaj
1 tojás
1,5 dl tej
továbbá:
12 teáskanál szilva lekvár
a csokoládé mázhoz:
5 dkg étcsokoládé
50 ml tejszín
1 kávéskanál rum/ rumaroma
1 teáskanál méz
Elkészítés:
A liszteket kimérjük, elvegyítjük benne a mézeskalács fûszerkeveréket, a kakaóport, a sütõport és a szódabikarbónát. A mézet a vajhoz adjuk és felolvasztjuk. A tojást habosra keverjük a cukorral, hozzáadjuk a vajas mézet és a tejet, majd a kimért száraz alapanyagot és simára keverjük. A muffin formákat kapszlikkal kibéleljük, egy-egy evõkanál tésztát teszünk az aljára, majd egy-egy teáskanál szilvalekvárt és a végén ismét egy-egy evõkanállal a tésztából. Elõmelegített 170 fokos sütõbe helyezzük és 20-25 perc alatt készre sütjük. A csokoládét gõz felett felolvasztjuk, hozzáadjuk a tejszínt, a rumot és a mézet. Végül megkenjük a kihûlt muffinok tetejét.