Pupusas mennyei reggeli, rántotta helyett
sponsored links
Már régóta szemeztem Flóra által postolt recepttel, aki Szabinánál találta, aki...na jó itt elvesztettem a fonalat. Illetve remélem, hogy legrosszabb esetben is köztársasági elnöki kegyelmivel megúszhatom a pontos hivatkozások hiányát...Minden esetre nagyon megtetszett a "töltött kenyérlángos/calzone/pupusas ötlete, attól függõen, hogy hova dobott minket a gólya mindenki eldöntheti, hogyan is nevezze. Az biztos, hogy emelem kalapom az el salvadori alkotók elõtt. A töltelék kapcsán rögtön meglódult a fantáziám. Biztosan ki fogom próbálni kukoricaliszttel, ahogy eredetileg kellett volna, illetve az olasz calzonet sem véletlenül hoztam képbe, mert szerintem abba az irányba is el fogok mozdulni, ami a tölteléket illeti. Nekem most nemhogy kukoricalisztem nem volt, de sütõporom sem, így picit a kezdõk szerencséjével álltam neki az elkészítésnek, mert nyers tészta alapanyaggal viszont ritkán kerülök össze a konyhába. Nekem a sógyurmakészítés ugrott be, ezért szkepticizmussal keveredett aggodalommal teli érzésekkel kanalaztam a pompás tölteléket a "sógyurmába". Így utólag empirikus bizonyítékokkal gazdagodva, bátran állíthatom nem nagyobb dolog összeállítani a pupusast, mint egy mezei rántottát. Szóval ne riadjatok tõle vissza, ha 20 perc alatt valami nagyot szeretnétek alkotni.
Találtam itthon:
20 dkg liszt
0,3 cl olaj
0,8 l víz (bocs, de feles pohárral mérte ki a háziasszonyok gyöngye:)) ...