Pupusas
sponsored links
Akárhányszor láttam ennek az ételnek a fotóját, mindig nagyokat nyeltem. ...és most végre elkészítettem. Amennyire egyszerû, annyira finom!! Teljesen oda lettem érte! Úgy érzem, minden héten meg kellesz sütnöm legalább egyszer - amíg rá nem ununk. :) Gyorsan, egyszerûen el lehet készíteni, ráadásul a töltelék is a kedvünk és a hûtõnk tartalma szerint variálható (sajt, sonka, kolbász, szalonna, lila hagyma, új hagyma, paprika, sajt vagy amivel csak el tudjuk képzelni).
A rohanós hétköznapok vacsorájaként vagy a takarítós, vásárlós szombat ebédjeként remek ötlet. Nálunk most toplistás lett. :)
Hozzávalók: 6 darabhoz
- 30 dkg sima liszt
- 1 teáskanál sütõpor
- 1 teáskanál só
- 0,5 dl olaj (50 ml)
- kb 1,2 dl víz 120 ml)
A töltelékhez:
- 15 dkg császár szalonna
- 3 evõkanál tejföl
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 kisebb szál újhagyma
- 10 dkg reszelt sajt
- só, õrölt bors ízlés szerint
(A töltelékhez bármi mást tehetünk, amit szeretünk vagy amit a hûtõben találunk.)
A fotókon szereplõ magyar kézmûves kerámiák megtalálhatók a webáruházban is
az alábbi linken: www.gabriellawebaruhaza.hu
Elkészítés:
1. A lisztben elkeverjük a sütõport és a sót, majd az olaj és a víz hozzáadásával tésztát kapunk. Gombócra formázzuk, becsomagoljuk egy fóliába és addig pihentetjük, amíg elkészül a töltelék.
2. A császár szalonnát kis kockákra vágjuk és félig átsütjük.
3. A fokhagymát, újhagymát, megpucoljuk, megmossuk és apróra vágjuk.
4. Egy tálban összekeverjük a tejfölt, a reszelt sajtot, a szalonnát, fokhagymát, hagymát - sózzuk, borsozzuk ízlés szerint (nekem már nem kellett fûszerezni semmivel).
5. A tésztát 6 egyenlõ részre osztjuk, egyenként kinyújtjuk ovális vagy kör alakra, de vékonyra (kb. 2 mm vékonyra). A tészta közepére helyezzük a tölteléket, két szélét összecsípjük, picit ellapítjuk.
6. A teflon serpenyõt felforrósítjuk, beletesszük a tésztát, majd a közepesnél picit kisebb lángon megsütjük mindkét oldalát kb. 2-2 percig. (2 perc az egyik oldal, 2 perc a másik oldal.)
Tipp:
A teflon serpenyõben olaj vagy egyéb zsiradék nélkül is süthetjük, de én a császár szalonna megmaradt zsiradékából tettem a serpenyõbe 1 kávéskanálnyi zsírt minden sütés elõtt - ezáltal még finomabb lett - szerintem.
Az elkészítés fázisai
Érik a cseresznyénk!
Minden szabad percemet a cseresznyefa alatt töltöm... :)
Ez a kedvenc gyümölcsöm - csak kár, hogy olyan hamar leérik.
Jó étvágyat!
Forrás: itt