Pupusa - töltött lepény
sponsored links
Pupusa - töltött lepény |
Nem nagyon szeretem az idegen elnevezéseket, de azért tájékozódásképpen meg szoktam nézni, hogy mit takar a név, ha ilyennel találkozom.
A pupusa El Salvador nemzeti étele, eredetileg kukoricaliszttel ( masa harina-val) készitik. Többnyire lágy sajttal, sertéshússal vagy babpürével töltik, de van tojásos, garnélás változat is. Tulajadonképpen olyan, mint egy töltött tortilla.
Én Linyah oldalán bukkantam a receptre, de azért beírtam a googleba is. Magyar nyelvû alig volt, csak a NoSalty oldalán akadt receptje, kicsit más.
Azért is Linyah receptjét választottam, mert a húsvéti maradék sonkát kívántam hasznosítani.
Persze, azért változtattam picit a recepten.
Volt ugyan itthon kukoricalisztem is, de már lejárt, így nem mertem felhasználni.
Mostanában többször sütöttem felerészben graham liszttel. Meg volt itthon tökmaglisztem, amelynek ...