Puncstorta csajosra hangoltan
sponsored links
Amikor ezt a tortát kérték tõlem, szinte semmi információm sem volt róla, hogy ki kapja, mennyi idõs stb. Nagyon kalandos úton került ám az ünnepelthez.
Mivel a hölgy párja épp Magyarországon volt a szülinap idõpontjában, ezért az egyik barátját kérte meg nagy titokban a szülinapi torta (gondolom virág is volt mellé) leszervezésére, átadására, azt is nagyon titkosan.
Szóval lehetne a torta megnevezése titkos puncstorta is akár :)
Ráveszem magamat és végre begépelem azt a receptet is amit használok.......ismét Pixie Pie remek receptje volt az alap, ezt alakítottam át a saját ízlésem szerint picikét.
Puncstorta
Piskóta:
4 lap piskóta (használd a saját receptedet, vagy a receptek aloldalon megtalálod amit én használok)
Süssünk 2x2 lap sima fehér piskótát. Hûtsük ki, vágjuk félbe mindkettõt, a két legszebbet tegyük félre, a két másikat pedig egy nagy tálba kockázzuk fel.
Puncsmassza:
1/2 l jó erõs fekete tea, 6 ek. málnaszörp, 4 ek. sárgabarack lekvár, 5-6 ek. meggylé, 3-4 ek. rum, maroknyi durvára vágott dió, maroknyi rumba áztatott mazsola, maroknyi félbe vágott magozott meggy
A mazsolát áztassuk be pár órára rumba. A teát fõzzük meg egy lábosban (jó erõsre hagyjuk), majd a teához adjuk a szörpöt, a lekvárt, a meggylét, a rumot (öntsük le a mazsoláról is a rumot). Ezt forraljuk össze, hûtsük ki. Ezzel a sziruppal öntsük le a piskótakockákat, adjuk hozzá a diót, mazsolát, meggyet is. Jól keverjük össze, hogy a piskóta feligya a szirupot.
Az egyik piskótakarikára húzzuk rá a tortagyûrût, halmozzuk rá a masszát , majd zárjuk le a másik karika piskótával. Majd a piskótára tegyünk egy megfelelõ méretû lábosba vizet, és ezzel nyomassuk-súlyozzuk le egy éjszakára (én egy darab sütõpapírt azért teszek a súly alá).
Másnap reggel lekenjük vajkrémmel,és mehet rá a burkolás.