PUNCSROLÁD
sponsored links
A puncskocka az egyik nagy kedvencem - most tekercs formában és lágy puncsos krémmel a tetején. Nem tudom ti hogy vagytok vele, de nekem a piskóta iszonyatosan megnõ mindig, sütõport soha nem tettem hozzá és a tojásokat sem választom soha szét, mint azt sok helyen írják és képtelen vagyok elrontani. Csak azért írom mert sokan panaszkodnak, hogy nem szeretnek piskótát sütni, mert nem sikerül : vagy összeesik vagy nem emelkedik fel, vagy pedig nyers marad - pedig még méregetni sem kell a hozzávalókat. A titok az átszitált liszt, hogy még lazább legyen és a forró sütõ. Ha tekercsként készítjük, egy kanállal kevesebb cukrot tegyünk a tojáshoz, akkor nem fog törni a feltekeréskor - ezt egy cukrász ismerõsömtõl tudom. Az olaj meg azért kell bele, hogy ne legyen olyan száraz és fojtós.
Sok sikert hozzá !
HOZZÁVALÓK
Piskótához :
- 6 db tojás, 5 ek cukor, 6 ek liszt, 1 ek étolaj
Töltelékhez :
- 20 dkg babapiskóta ...