Puncsos meggyleves (diabetikus)
sponsored links
Szezonja van, muszáj meggylevest csinálni! Most nem liszttel sûrítettem, hanem pudingporral. Puncsossal! :-)
Hozzávalók:
-300 g magozott meggy
-700 ml víz
-1 rúd fahéj, 2 szem szegfûszeg
-3 ek folyékony édesítõ
-200 ml tejszín
-20 g fõzõs puncs puding (fél csomag)
-2 tk rum aroma
Elkészítés:
-A meggyet öntsük fel a vízzel és adjuk hozzá az édesítõt. Dobjuk bele a fahéj rudat és a szegfûszeget. Fõzzük puhára a gyümölcsöt. Vegyük ki a fûszereket. A tejszínben keverjük el csomómentesen a pudingport. Merjünk bele egy kis forró levest, keverjük el, majd az egészet öntsük vissza a többihez. Állandóan kevergetve forraljuk fel. Ha ez megtörtént, kész is van. Húzzuk le a tûzrõl, keverjük bele a rum aromát és jól hûtsük be mielõtt fogyasztanánk.