Puncsos kosárkák
sponsored links
Sokan írtatok hogy néha olyan receptet is felrakhatnék amihez nem kell bekapcsolni a sütõt és készen meglehet vásárolni hozzá az alapot mint például a mézes kosárkát. Utána jártam a dolognak és beszereztem két csomag készen kapható mézes kosárkát.. A kosárkákat egy megbízható pékségben vásároltam. Most ehhez találtam ki nektek egy gyorsan elkészíthetõ tölteléket.
Remélem elnyeri tetszéseteket és sokan kipróbáljátok!
Hozzávalók:
24 db készen kapható mézes kosárkák
Hozzávalók a krémhez:
2 csomag puncsos pudingpor
1 csomag vaníliás cukor
4 evõkanál cukor
piros ételfesték
ízlés szerint rum vagy aroma
2 db tojás
7 dl. tej
Elkészítése:
A pudingport keverjük el csomómentesen a tejjel és a vaníliás cukorral,majd fõzzük sûrû krémmé.
Vegyük le a tûzrõl és azonnal keverjük hozzá a tojássárgákat.
Színezzük be egy pár piros ételfestékkel és izésítsük rummal vagy rum aromával.
A cukrot öntsük fel annyi vízzel hogy éppen csak ellepje és fõzzük sziruppá,kb forrástól 5 perc.
A tojás fehérjéket verjük fel félkeményre és csurgassuk bele a forró szirupot,majd együtt verjük kemény habbá.
A kosárkákba osszuk el a forró pudingkrémet.
A kemény tojásfehérje habot töltsük bele egy csillagcsöves nyomózsákba és nyomjuk a kosárkákra négy kis rózsát.
Szakács fáklyával kissé barnítsuk meg a habot.
Tegyük hûtõbe és hagyjuk hogy egy pár óra alatt megpuhuljon a krémtõl a mézes kosárkák tésztája.
Ötlet:
Szakács fáklya hiányában elhagyható a barnítás,mivel a forró sziruptól már nem lesz nyers a habunk. Viszont ha van kedvünk akkor be is tehetjük a sütõbe egy-két percre barnítani kb 80 fokon.
Puncsos kosárkák készítése videó képekben: