Puncsos fánk a sütöböl
sponsored links
Javában tart már a farsangi idõszak, és ezzel együtt ismét fénykorukat élik a fánkok is. És hogy lehet-e fánkot sütni átható olajszag nélkül? Bizony igen! Íme:) Annyit azonban el kell árulnom, hogy nem a megszokott fánk ízélményt nyújtja, mivel nem olajban sül, így állagában sokkal inkább egy finom, sütõben sült kelt tésztára hasonlít a végeredmény. Viszont egyértelmûen elkerüljük az olaj szagot is:) A bevonatot két féle bevonóval is készíthetjük: vagy cukormázzal, vagy roppanós bevonóval, én ez utóbbit választottam. Díszítésnek pedig a tésztában is megbúvó, frissen reszelt narancshéjat használtam. Az ízvilág kicsit talán retró, de a kinézet abszolút trendi, próbáljátok ki bátran:)
Hozzávalók
Fánk:- 35 dkg liszt
- 9 dkg porcukor
- 2 dkg friss élesztõ
- 1,5-2 dl tej
- 2 db tojássárgája ...