PUNCS SZELET
sponsored links
Már régen meg akartam ezt a süteményt sütni.
A héten az egyik kolléganõm adott egy receptet, de benn hagytam a munkahelyemen. Ezért nézelõdni kezdtem keresõben, ahol elõször mindig a képeket nézem meg. Amelyik elnyeri a tetszésem annak a receptjét olvasom el. Persze többet is elolvasok és úgy választom ki a számomra legjobbat.
De mint mindig most sem pontosan úgy készült a sütemény ahogyan a blogon le volt írva. Most is a saját ízlésemre alakítottam.
Tepsi: 23 x 34
A margarínt a lisztben elmorzsoltam, és a többi hozzávalókkal összegyúrtam a tésztát.
Két kisebb és egy nagyobb darabra vágtam.
A tepsi tetején, sütõpapíron az elõmelegített gázsütõ 6-os fokozatán megsütöttem a lapokat.
A vastagabb lapot összetörtem és összekevertem a töltelék hozzávalóival.
Jó étvágyat!
A héten az egyik kolléganõm adott egy receptet, de benn hagytam a munkahelyemen. Ezért nézelõdni kezdtem keresõben, ahol elõször mindig a képeket nézem meg. Amelyik elnyeri a tetszésem annak a receptjét olvasom el. Persze többet is elolvasok és úgy választom ki a számomra legjobbat.
De mint mindig most sem pontosan úgy készült a sütemény ahogyan a blogon le volt írva. Most is a saját ízlésemre alakítottam.
Tepsi: 23 x 34
Hozzávalók:
60 dkg liszt
25 dkg margarín
20 dkg porcukor
2 kisebb egész tojás
2 ek. tejföl
1/2 sütõpor
2 ek. citromlé
A margarínt a lisztben elmorzsoltam, és a többi hozzávalókkal összegyúrtam a tésztát.
Két kisebb és egy nagyobb darabra vágtam.
A tepsi tetején, sütõpapíron az elõmelegített gázsütõ 6-os fokozatán megsütöttem a lapokat.
A vastagabb lapot összetörtem és összekevertem a töltelék hozzávalóival.
2 ek. porcukor
2 dl tej
1 cs. vaníliás cukor
5 dkg margarín
3 ek. kávé
2 ek. kakaópor
5 ek. híg házi baracklekvár
5 dkg durvára tört dióbél
A tölteléket a két lap közé kentem.
A tetejére nehezéknek tettem 2 kg rizst és betettem egy órára a hûtõbe.
Elkészítettem a süteményre a mázat:
20 dkg porcukor
2 ek. forró víz
1 kis kk. piros ételfesték, de legközelebb meggybefõtt leve
Rákentem a tetejére és betettem a hûtõbe.
Két óra elteltével megvágtam, de ekkor még kemény volt az alsó lapja. De hát mindig mondom, hogy csak másnap kellene megszelni a süteményt. De hát hogy lehet azt kibírni! A férjem nem is hagyná, hogy ne kóstolja meg csak másnap!