Pulykatokány csípõsen
sponsored links
Ezt a fincsi vacsorát találtam ki egyik nap, miután (persze) egész nap nem ettem és iszonyú éhesen hazaestem.
Nagyon klassz és gyorsan el lehet készíteni! Szeretem a pikáns ételeket, így természetesen nem idegenkedek a savanyú uborkától sem benne. Nagyon meg lettem dicsérve, mert kb 15-20 éve nem ettünk ehhez hasonlót, ami igen csoda, ugyanis régen ez a fajta étel minden étteremben, háztartásban elõfordult.
Hozzávalók:
fél kg pulykakocka, 3 gerezd fokhagyma, 5 dkg szalonna, 1 fej hagyma, só, bors, cayenne bors, paprika, majoranna, babérlevél,1 kanál liszt, (most) picit csípõs savanyú uborka, csíkokra vágott sonka, tulipán paprika, barbecue szósz, víz
(saját barbecue: barna cukor, ketchup, szójaszósz, chili paprika, fokhagyma, víz, hagyma, almaecet, Worchester, mustár, bors, só)
A húst a hagymákkal és szalonnával együtt lepirítottam, megfûszereztem, ráhintettem a lisztet, majd felöntöttem, amikor ...