Pulykasült almás vöröskáposztával
sponsored links
Most készítettem elõször egészben sült pulykát. Nem volt túl nagy, de azért volt akkora, hogy sejtsem: nem elég a felületi fûszerezés ahhoz, hogy finom legyen majd a húsa. Ezért aztán, a vadhúsok tapasztalatából kiindulva vizes pácban pácoltam egy napig. És igen, ez nagyonis bevált: puha, omlós húsa lett, és egészen a csontig ízletes, fûszeres. Elõször tölteni is gondoltam, de attól tartottam, hogy így majd nem tudom rendesen darabolni-szeletelni az asztalnál, illetve amúgysem lenne elég a töltelék köretnek. Végül az egyszer már csirkénél bevált töltést alkalmaztam, amitõl még plusz aromát kapott az egész sült. Isteni volt a mellé tálalt dinsztelt almás káposztával, illetve a fûszeres ropogós krumplival, amirõl azonban nem készült fotó. Leírása azonban megtalálható Aledánál.
Pulykasült almás vöröskáposztával
Hozzávalók 6-8 személyre: 1 kb. 3 kg-os bébipulyka, 1 alma, 1 hagyma, 5 nagy cikk fokhagyma, 1 citrom, 1 kicsi narancs; a páchoz: 6 l víz, 8 evõkanál só, 8 evõkanál ecet, 8 evõkanál zöldségesszencia vagy 4 csapott evõkanál házi ételízesítõ, 1 teáskanál õrölt bors, 1-1 teáskanál összetört rózsabors és zöld bors, 2 babérlevél, 1 hagyma, 5-6 cikk fokhagyma, 1 evõkanál õrölt mustármag, 2 ágacska szárított csombor; továbbá: 2 dl fehérbor, 1/2 teáskanál ...