Pulykaszeletek pikáns mártásban

2014-01-31

sponsored links

Különleges összetételû húsétel, amit érdemes kipróbálni. Nálunk nagy sikert aratott, pedig csak egy hirtelen ötlet volt így ízesíteni.



Hozzávalók:
1 kg pulykamell filé
1 vöröshagyma
olaj
só, bors
sült hús fûszer
1 dl vörösbor
2-3 ek. Worcester szósz
3 ek. áfonyalekvár
1 ek. étkezési keményítõ
fél dl tejszín
citromlé
pici cukor

Elkészítés.
A pulykamellet szeleteld fel ujjnyi vastag szeletekre. Enyhén sózd és borsozd meg, majd hintsd meg a fûszerrel  Hevíts fel egy serpenyõben 2 ek. olajat, majd tedd rá a hússzeleteket. Süsd minden oldalukat körbe, majd vedd ki a serpenyõbõl. A serpenyõbe önts még egy kevés olajat, majd tedd rá a felkockázott vöröshagymát és pirítsd meg. Tedd vissza a húst, majd öntsd  hozzá a vörösbort. Fedõ alatt, a hõt mérsékelve párold puhára. Kb. félidõben keverd hozzá a worcester szószt is. Ha már puhának találod, tedd bele a lekvárt is.
A keményítõt old fel a tejszínben, majd  kevés víz hozzáadásával jól keverd el. Ezzel habard be a mártást. Kissé magasabb hõfokon néhány percig forrald. Végül ízesítsd nagyon kevés citromlével és cukorral.
Köretnek mindenképpen tészta illik hozzá. Olasz kagylótészta, spagetti, makaróni, esetleg penne tészta.

Folytats a blogon ... vendegsegbenevanal.blogspot.com/2014/...

sponsored links

Keres?s