Pulykaragu leves

2014-01-27

sponsored links

Nagyon levesesek vagyuk, ezért hát szinte minden nap levessel indul nálunk az ebéd. Vasárnaponként többnyire vagy húsleves van, vagy valami féle ragu. Mindegyiket imadjuk. Különféle képpen variáljuk, vagy a hússal, vagy a tésztával, hogy némiképp azért más legyen.

Ma pulykacombból készült, ami még a benne lévõ inak dacára is valami csudafinom...:-) 

Hozzávalók:

2 sárgarépa
1 petrezselyem gyökér
20 dkg gomba
2 pulyka alsócomb kockára vágva
1 kis fej vöröshagyma
3-4 gerezd fokhagyma
1 csokor friss zeller zöldje aprítva
Kevés olaj

Vegeta
Pár szem egész bors
2 marék cérnametélt

Elkészítése:

A kockára vágott vöröshagymát, a szeletelt sárgarépával, és petrezselyem gyökérrel valamint a kockázott hússal megpároljuk. Felengedjük vízzel, hozzáadjuk az elõzõleg megtisztított és felszeletelt gombát és takaréklángon 2-3 órán keresztül fõzzük.

Ha forrásnál habosodik, ügyeljünk rá, hogy a habot távolítsuk el. Ízesítjük ízlés szerint sóval, vegetával, egész borssal.

A végén belefõzzük a cérnametéltet és megszórjuk apr?tott zeller zöldjével.



Folytats a blogon ... kedvenceteleim.blogspot.com/2014/01/p...

sponsored links

Keres?s