Pulykaragu leves
sponsored links
Nagyon levesesek vagyuk, ezért hát szinte minden nap levessel indul nálunk az ebéd. Vasárnaponként többnyire vagy húsleves van, vagy valami féle ragu. Mindegyiket imadjuk. Különféle képpen variáljuk, vagy a hússal, vagy a tésztával, hogy némiképp azért más legyen.
Ma pulykacombból készült, ami még a benne lévõ inak dacára is valami csudafinom...:-)
Hozzávalók:
2 sárgarépa
1 petrezselyem gyökér
20 dkg gomba
2 pulyka alsócomb kockára vágva
1 kis fej vöröshagyma
3-4 gerezd fokhagyma
1 csokor friss zeller zöldje aprítva
Kevés olaj
Só
Vegeta
Pár szem egész bors
2 marék cérnametélt
2 sárgarépa
1 petrezselyem gyökér
20 dkg gomba
2 pulyka alsócomb kockára vágva
1 kis fej vöröshagyma
3-4 gerezd fokhagyma
1 csokor friss zeller zöldje aprítva
Kevés olaj
Só
Vegeta
Pár szem egész bors
2 marék cérnametélt
Elkészítése:
A kockára vágott vöröshagymát, a szeletelt sárgarépával, és petrezselyem gyökérrel valamint a kockázott hússal megpároljuk. Felengedjük vízzel, hozzáadjuk az elõzõleg megtisztított és felszeletelt gombát és takaréklángon 2-3 órán keresztül fõzzük.
Ha forrásnál habosodik, ügyeljünk rá, hogy a habot távolítsuk el. Ízesítjük ízlés szerint sóval, vegetával, egész borssal.
A végén belefõzzük a cérnametéltet és megszórjuk apr?tott zeller zöldjével.
A kockára vágott vöröshagymát, a szeletelt sárgarépával, és petrezselyem gyökérrel valamint a kockázott hússal megpároljuk. Felengedjük vízzel, hozzáadjuk az elõzõleg megtisztított és felszeletelt gombát és takaréklángon 2-3 órán keresztül fõzzük.
Ha forrásnál habosodik, ügyeljünk rá, hogy a habot távolítsuk el. Ízesítjük ízlés szerint sóval, vegetával, egész borssal.
A végén belefõzzük a cérnametéltet és megszórjuk apr?tott zeller zöldjével.