Pulykamell Kijevi módra

2011-08-10

sponsored links


Minden körülmények között tisztázni szükséges, hogy az eredeti recept jércével (csirkével) szól. Nem is igazán kiklopfolt, hanem felszúrt csirkemellbõl. Úgyhogy az én receptem semmiképpen nem egyezik az eredeti étellel, de az interneten található - nagyon kevés kivétellel - változatoknál mindenképpen eredetibb töltelékkel.

Készítettem már csirkemellet Kijevi módra, népszerû étel, nagyon sokan megnézik nálam. Nem csodálkozom, mert szerintem a töltelékek közül, talán a legfinomabb. Leggyakrabban csirkemellbõl, kivételesen éppen pulykamell filébõl készítettem el.

Az étel lelke a fûszervaj töltelék, mely nem tartalmaz sajtot. Pusztán vajat és fûszereket. Én az alábbiak szerint készítem:

Egy 25 dkg-os kiklopfolt pulykamell töltéséhez:

5 dkg puha vaj

1 apró gerezd, inkább úgy fogalmaznék, hogy kevés áttört fokhagyma (elhagyható)

1 teáskanál dijoni mustár

1 mokkáskanál összevágott friss tárkony (kapor is lehet)

1 mokkáskanál összevágott friss petrezselyemzöld

késhegynyi szerecsendió

1 mokkáskanál só

frissen õrölt színes vagy zöldbors

kevés friss citromlé ...


Folytats a blogon ... nemvagyokmesterszakacs.blogspot.com/2...

sponsored links

Keres?s