Pulykamell csíkok sörtésztában
sponsored links
Variációk pulykamellre :)
Pulykamell csíkok sörtésztában
Hozzávalók:
4 szelet pulykamellfilé
4 ek liszt
só
frissen õrölt bors
A bundázáshoz:
24 dkg liszt
1 tk só
1 gerezd fokhagyma
1 tk õrölt pirospaprika
1 doboz világos sör
A sütéshez:
4 dl olaj
Elkészítés:
- A megtisztított húst szárazra töröljük, csíkokra vágjuk, majd megsózzuk és megborsozzuk. Lisztet szórunk egy nagy tányérra, az olajat felforrósítjuk.
- Összekeverjük a lisztet a sóval, a zúzott fokhagymával és a paprikával. Kis adagokban hozzáöntjük a hideg sört, és simára keverjük. Megforgatjuk a hússzeleteket a sima lisztben, majd mindet a sörtésztába márjuk.
- A szeleteket óvatosan felforrósított olajba helyezzük, majd mindkét oldalukat aranyszínûre sütjük, majd papírtörlõre szedjük. Sült burgonyával, salátával kínáljuk.