Pulykacomb és leves avagy A forduló végére
sponsored links
Ismét levest ajánlok az én Drágájimnak!
Az apropója egy játék, verseny, stb...
Karácsonyi ízeket kell varázsolni a tányérra. Nézem a többi "pályázót", jönnek a jó kis húsos étkek, a fincsi sütik, de valamiért a leves háttérbe szorul (no, azért van, de minimális).
A karácsonyhoz a finom, kellemes zamatot adó fûszerek illata is hozzájárul, amit én most egy kicsit talán átértelmezve, talán bátran egy fincsi pulykaragulevesben próbálok megjeleníteni.
Az apropója egy játék, verseny, stb...
Karácsonyi ízeket kell varázsolni a tányérra. Nézem a többi "pályázót", jönnek a jó kis húsos étkek, a fincsi sütik, de valamiért a leves háttérbe szorul (no, azért van, de minimális).
A karácsonyhoz a finom, kellemes zamatot adó fûszerek illata is hozzájárul, amit én most egy kicsit talán átértelmezve, talán bátran egy fincsi pulykaragulevesben próbálok megjeleníteni.
ZAMATOS PULYKARAGULEVES
Hozzávalók:
50 dkg kockázott pulyka felsõcomb filé
15 dkg sárgarépa
15 petrezselyem gyökér
15 dkg zöldborsó (fagyasztott)
4 ek. méz
3 dl tej
1,5 ek liszt
szerecsendió
kakukkfû
petrezselyem zöldje
bors, só
vaj és olívaolaj
5 dkg apró tészta
Vaj és olívaolaj hevített keverékén megpirítjuk a pulykacomb kockákat.
Közben megtisztítjuk, felkarikázzuk a zöldségeket és a húshoz adjuk.
Együtt szépen lepirítjuk, majd belekeverjük a mézet, és finoman megkaramellizáljuk.
Ezután hozzáadjuk a fagyos borsót, sózzuk, borsozzuk, felöntjük bõ egy liter vízzel, kakukkfûvel ízesítve a hús puhulásáig fõzzük.
A lisztet a tejjel simára keverjük, tehát habarás készítünk; hõkiegyenlítéssel a leveshez adjuk, frissen reszelt szerecsendióval még zamatosabbá tesszük és készre fõzzük.
Tálalás elõtt egy jó adag aprított petrezselyemzölddel frissítjük, és külön kifõzött apró tésztával tálaljuk.