Pulykacomb sült újkrumplival, tejfölös uborka salátával

2017-07-12

sponsored links

Pulykacomb sült újkrumplival, tejfölös uborka salátával

Nagyon egyszerûen készült ez az étel, még a krumpli megpucolásával sem bajlódtam.

Hozzávalók:

  • 1 db kicsi  pulyka comb (60 dkg)
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 szál kakukkfû
  • õrölt fekete bors
  • õrölt piros paprika
  • napraforgó olaj
  • 8 db burgonya
  • 2 db paradicsom
  • 1 db kigyóuborka
  • 2 gerezd fokhagyma
  • fehérborecet
  • extraszûz olívaolaj
  • 1 dl tejföl

Elkészítés:

A combot elõzõ este befûszereztem (só, bors, paprika, aprított fokhagyma), rátettem a kakukkfüvet,  meglocsoltam olajjal és betettem a hûtõszekrénybe.

A krumplit alaposan megmosom.  A  paradicsomokat  félbe vágom. 

A comb  mellé rakom a paradicsomot,  meglocsolom kevés vízzel.  Letakarom alufóliával, s beteszem a 180 C fokra elõmelegített sütõbe.

Amíg a hús sült, elõfõzöm a krumplit, majd kevés olajban elõsütöm. Elkészítem a salátát, az uborkát szeletelem, egy csészébe rakom, rálocsolom a dresszinget, beteszem a hûtõbe. 

A húst  idõnként meglocsolom. 90 perc után leveszem a fóliát, s tovább sütöm.  30 perc elteltével rövid ideig még grillezem.

Tálaláskor szelek hosszában a pulykacombból, rakok mellé krumplit és paradicsomot. Mellérakom a salátát, melyre kanalazok tejfölt és szórok pirospaprikát.




Folytats a blogon ... eshobbychef.blogspot.com/2017/07/puly...

sponsored links

Keres?s