Pulykacomb muffinnal
sponsored links
Ahogy azt a Wikipedián is olvashatjuk, Magyarországon is egyre népszerûbbek az amerikai, francia és német családok körében méltán kedvelt muffinok.
Nálunk én vagyok a nagy muffinkészítõ, mivel ezek a formában kisült apró sütemények rendkívül egyszerûen és gyorsan elkészíthetõk . És ez az, ami igazán nekem való.
Kezdetben kizárólag az édes muffinokkal próbálkoztam, nem tudtam elképzelni másnak, mint édességnek. Egyszer aztán készítettem valami pizzaízû muffint, amiben nem csalódtam. Kis szünet után viszont nagyon megtetszett ez a recept, aminek én természetesen a muffin-részét vállaltam, a többi feladat a szüleimre hárult.
A receptet a Nõk Lapja 2009. március 4-i számából néztük ki, amin csak egy keveset módosítottunk. Spárga helyett mi zöldbabot tettünk a muffinba, parmezán sajt helyett pedig trappistát.
A hozzávalók 4 személyre:
1 felsõ, bõrös-csontos pulykacomb (1-1,2 kg - mi szoktunk pulykamedált is venni, vegyesen)
1 ek. pulykafûszersó
2 fej friss fokhagyma
2 nagy fej hagyma
1 ág rozmaring (10 cm-es)
2 ek. olaj
1 dl száraz fehérbor
1-2 paradicsom
1 csokor újhagyma ...