PULYKABURGER TEJSZÍNES SPENÓTTAL
sponsored links
A mai ebéd.
PULYKABURGER TEJSZÍNES SPENÓTTAL
1 kg friss spenót
60 dkg darált pulykacomb
2 gerezd fokhagyma
2 ek. balzsamecet
2 ek. worchestershire szósz
1 kk. cayenne bors
2 ek.olívaolaj
só, bors
2 ek. vaj
2 dl habtejszín
kecskekrémsajt
frissen reszelt parmezán
paradicsomkarikák
A darált húst összekeverem a nagyon finomra vágott fokhagymával, balzsamecettel, worchestershire szósszal és 1 ek.olívaolajjal. Sózom, alaposan borsozom, cayenne borsot teszek bele. 1 órát pihentetem.
A spenótot megtisztítom, jól megmosom és annyi vízzel amennyi a leveleken maradt, pár perc alatt megfonnyasztom, lecsepegtetem.
1 evõkanál vajat serpenyõben felforrósítok, a spenótot átforgatom rajta és hozzáteszem a tejszínt. Sózom, borsozom. Csak egyet forralok rajta és máris kész.
A pulykahúsból 6 egyforma pogácsát készítek és 1 ek. vaj és 1 ek.olívaolaj keverékén megsütöm.
Egy kevés kecskesajtot teszek a tetejére, ezt megkoronázom egy karika paradicsommal és parmezánnal megszórom.
A tejszínes spenóttal és friss, ropogós franciakenyérrel tálalom.