Pulyka és ünnep avagy Így töltöttem a napot

2018-03-15

sponsored links


Ma, ezzel az finomsággal ünnepeltem ?
...és még valamivel, stílusosan, vagy legalábbis annak indult, aztán... ??











ÜNNEPI PULYKAROLÁD,
   MOGYORÓS-RIZIBIZIVEL
Hozzávalók:
60 dkg pulykamell
2 db fõtt tojás
2 szelet rozsos toast kenyér
1 db natúr tömlõs sajt
5 dkg szeletelt csemege vastagkolbász (vagy szalámi)
liszt, tojás, zsemlemorzsa a panírhoz
25 dkg rizs
15 dkg zöldborsó (fagyos)
3 ek. szeletelt mogyoró (vagy mandula)
olívaolaj és vaj
bors, só
A tojásokat megfõzzük, megpucoljuk, a rozsos toast kenyérszeleteket, megpirítjuk, és felkockázzuk õket.
A szeletelt csemege vastagkolbászt, pici kockákra vágjuk, majd a sajttal, a kenyér és tojáskockákkal alaposan összekeverjük.
 A pulykamellet 4 db 15 dekás szeletre vágjuk és kicsit megklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk. (Természetesen kisebb szeleteket is vághatunk, de így szerintem mutatósabb, és feleannyi a munka vele.)
A tölteléket egyformán elosztjuk a szeleteken, felgöngyöljük, a végeknél benyomkodjuk, behajtogatjuk, majd a hagyományos módszerrel bepanírozzuk, és bõ olajban kisütjük.
A szeletelt mogyorót szárazon kissé megpirítjuk. (Nem hagyjuk a forró serpenyõben!)
A rizst, vaj és olívaolaj keverékén üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk a borsót, a pirított mogyorót, majd dupla mennyiségû, forró, sós, vízzel és kis lángon, pároljuk addig amíg, szintjéig elfõtte a levét, majd letakarjuk egy fedõvel, és 1-2 perc múlva, félrehúzzuk a tûzrõl, kb.15 perc pihentetés után tálalhatunk.



Folytats a blogon ... orultenjoetelek.blogspot.com/2018/03/...

sponsored links

Keres?s