Pulyka és zöldség avagy Együtt szép az élet

2017-07-25

sponsored links

Pontosabban együtt finom az étel.
No, meg minek az az sok mosogatnivaló, ha egy edény is elég, még akkor is ha kettõ ?
Röviden ennyit a mai napról...















FÛSZERES-FOKHAGYMÁS PULYKACOMB,
    KÖRETÉVEL EGYÜTT SÜTVE
Hozzávalók:
1,20 pulyka felsõcomb filé, bõr nélküli (nálam ez 2 db volt)
50 dkg héjas burgonya (újburgonya)
2 fej vöröshagyma
6 ger. fokhagyma
2 szál szárzeller
2 szál sárgarépa
25 dkg paprika
30 dkg paradicsom
rozmaring
majoránna
római kömény
bors, só
olívaolaj
A pulykacomb filéket, egészben hagyjuk, sóval, borssal, majoránnával és õrölt rozmaringgal alaposan bedörzsöljük, egy méretes tepsibe rakjuk, (amibe majd még a zöldségek is beleférnek). A sárgarépát karikákra, vöröshagymát félkarikákra, a fokhagymát csíkokra vágjuk, és a szárzellert is feldaraboljuk, rászórjuk a húsra, meghintjük egy teáskanálnyi egész római köménnyel, aztán  meglocsoljuk olívaolajjal, aláöntjük a bort és elõmelegített sütõben 200 fokon kb. 45 percig sütjük.










Közben a burgonyát megmossuk, felkarikázzuk és sós vízben 5 percig (egy forrás) fõzzük, leszûrjük. A paprikát és a paradicsomot szintén eldaraboljuk.
A tepsirõl levesszük a fóliát, a húsra rászórjuk a burgonyát, a feldarabolt paprikát és paradicsomot, kicsit! megsózzuk aztán a sütõbe visszatolva puhára sütjük, ez akár 30-40 perc is lehet (sütõfüggõ), de nagyobb hõfokon rá is piríthatunk.










A húst kiszedjük, pár perc pihentetés után felszeleteljük, és a vele sült köretén tálaljuk, a tepsi alján összegyûlt szafttal feltétlen locsoljuk meg.






Folytats a blogon ... orultenjoetelek.blogspot.com/2017/07/...

sponsored links

Keres?s