Pulyka és patiszon avagy A vacsi ma
sponsored links
Tegnap amikor hazaértem a melóból, nem jutott más eszembe, mint fõzés. És!?
PARADICSOMOS PULYKARAGU, PATISZONNAL
Hozzávalók:
80 dkg kockázott pulykacomb
1 db patiszon (csillagtök, kb 70 dkg)
25 dkg paprika
2 fej vöröshagyma
2 dob. darabolt paradicsom konzerv (1/400 g)
1 tk. kristálycukor
oreánó
só
chili vagy fokhagyma, esetleg mindkettõ ?
A vöröshagymát felaprítjuk, a paprikát apró kockákra vágjuk, és együtt szépen üvegesre sütjük. Hozzáadjuk a húst, és amikor elveszti nyers színét, megsózzuk, oregánóval ízesítjük; vízzel felöntögetve a pörkölthöz hasonlatosan fõzzük 30-35 percet.
Ekkor hozzáborítjuk a paradicsom konzerveket, és a cukrot, és amikor felforr belekeverjük az idõközben megtisztított és felkockázott patiszont, aprított chilivel (vagy fokhagymával, esetleg mind kettõvel) ízesítve 20-25 perc alatt készre, puhára fõzzük.
Jelen esetben gerslivel (árpagyöngy) tálaltam amit sós, babérlevél ízesített vízben fõztem meg.
(A fõzési idõ, függhet a hús kockák méretétõl, én "bolti" darabolásút használtam, ami viszonylag kicsi, ezért elég volt ennyi idõ neki.)
Jelen esetben gerslivel (árpagyöngy) tálaltam amit sós, babérlevél ízesített vízben fõztem meg.
(A fõzési idõ, függhet a hús kockák méretétõl, én "bolti" darabolásút használtam, ami viszonylag kicsi, ezért elég volt ennyi idõ neki.)