Pulyka és patiszon avagy A vacsi ma

2017-10-07

sponsored links

Tegnap amikor hazaértem a melóból, nem jutott más eszembe, mint fõzés. És!?
Röviden ennyi.













PARADICSOMOS PULYKARAGU, PATISZONNAL
Hozzávalók:
80 dkg kockázott pulykacomb
1 db patiszon (csillagtök, kb 70 dkg)
25 dkg paprika
2 fej vöröshagyma
2 dob. darabolt paradicsom konzerv (1/400 g)
1 tk. kristálycukor
oreánó
chili vagy fokhagyma, esetleg mindkettõ ?
A vöröshagymát felaprítjuk, a paprikát apró kockákra vágjuk, és együtt szépen üvegesre sütjük. Hozzáadjuk a húst, és amikor elveszti nyers színét, megsózzuk, oregánóval ízesítjük; vízzel felöntögetve a pörkölthöz hasonlatosan fõzzük 30-35 percet.
Ekkor hozzáborítjuk a paradicsom konzerveket, és a cukrot, és amikor felforr belekeverjük az idõközben megtisztított és felkockázott patiszont, aprított chilivel (vagy fokhagymával, esetleg mind kettõvel) ízesítve 20-25 perc alatt készre, puhára fõzzük.
Jelen esetben gerslivel (árpagyöngy) tálaltam amit sós, babérlevél ízesített vízben fõztem meg.
(A fõzési idõ, függhet a hús kockák méretétõl, én "bolti" darabolásút használtam, ami viszonylag kicsi, ezért elég volt ennyi idõ neki.)








Folytats a blogon ... orultenjoetelek.blogspot.com/2017/10/...

sponsored links

Keres?s