Pulyka tikka masala-avagy kicsit csípõs indiai:)
sponsored links
Pár napja ismét indiait készítettem.Nem is tagadom,tényleg nagyon szeretem az indiai ízeket.Kár,hogy még nem jártam Indiában,mert az lenne az igazán indiai.Lehet,hogy ott még csípõsebbek az ételek,de most az enyém is igazán csípõsre sikeredett.Rengeteg fûszerféleség van benne.
Az alapötletet a Nosalty adta,ahol Padlizsán/Csirke tikka masala néven szerepelt.Én pulykaszárnyfilét használtam és adtam hozzá sárgarépát, valamint pörkölt mogyorót is. Bulgurt fõztem mellé köretnek.
Nagyon finom és tényleg kicsit csípõs!
Ma rátaláltam valamire,ami szerintem újabb kedvenc lesz a konyhánkban.Vettem egy üveg ecetes fokhagymát,de olyat,amiben olívaolaj, koriander,mustármag és babárlevél is van. Magában is nagyon finom.Húsok mellé kiváló lehet,én ma hurkával ettem:) Nagyon tetszik ez az ízvilág.Azt találtam ki,hogy egy kis fetával és apróra vágott oreganoval -akinek úgy tetszik pirítóssal-nagyon finom kis ínyenc harapnivaló kerekedhet belõle.Mit szóltok?
Nem gondoltam volna mondjuk 3éve,hogy én így fogom "falni" a fokhagymát,mert mostanában majdnem mindenbe beleteszem,tavaly egész télen mézzel ettem,most pedig már savanyítva is. Bezzeg korábban messzire elkerültem...
Jelenleg készül,vagyis már sül a holnapi ebéd Petinek-és nekem ha hagy belõle:)-egy kis hurkás rakottas: egy sor ...