Pulyka terrine - Terinã de curcan
sponsored links
Hozzávalók: 1 kg pulykamell, 2 dl tejszín, 1 tojás, mogyorónyi gyömbér, 1/2 teáskanál reszelt citromhéj, 1 cikk fokhagyma, só, fehérbors, 2 evõkanál konyak, 10-12 db. vékony savanyú uborka, 10-15 dkg savanyított sült kápia paprika, 10 dkg feketeerdõ sonka, olaj.
Elkészítése: A pulykamellet ledaráljuk, majd késes aprítóba tesszük. Hozzáadjuk az apróra vágott gyömbért és fokhagymát, a citromhéjat, a konyakot, a tojást meg a tejszínt és addig dolgozzuk, míg krémes állaga nem lesz. A végén sóval és fehérborssal ízesítjük. Az uborkáknak a végeit levágjuk, a sült paprikát szeletekre tépjük. Egy terrine sütõformát vagy egy kalácsformát vékonyan lekenjük olajjal, kibéleljük a sonkaszeletekkel, beletesszük a húsos massza 1/3-át és befedjük paprikával. Rásimítjuk a második rész masszát, középen, két sorban belenyomjuk az uborkákat, majd befedjük egy újabb sor paprikával és végül pedig a megmaradt húsmasszával. A sonkaszeletek szélét ráhajtjuk, befedjük és félig vízzel telt edénybe tesszük. 180 fokon, 40-50 percig gõzöljük. Hidegen szeleteljük.
Megjegyzés: Sült paprika helyett ecetes paradicsompaprikát használhatunk, de ennek vágjuk le a vékony héját.
Terinã de curcan
Ingredientepentru 4 persoane: 1 kg carne de curcan, 200 ml smântânã de gãtit, 1 ou, pu?in ghimbir, ? linguri?ã coajã rasã de lãmâie, 1 cã?el usturoi, sare, piper alb, 2 linguri coniac, 10-12 castrave?i corni?oni mura?i, 1 borcan(370 ml) ardei kapia cop?i, 100 g ?uncã feliatã, ulei.
Prepararea: Carnea de curcan se dã prin ma?ina de tocat carne, apoi se pune în vasul blenderului, se adaugã ghimbirul ?i usturoiul mãrun?ite, coaja de lãmâie, oul ?i smântâna de gãtit ?i se mixeazã pânã ce se ob?ine o pastã cremoasã. Se asezoneazã cu sare ?i piper alb. Se taie capetele castrave?ilor, ardeii cop?i se fasoneazã la margini. O formã lunguia?ã de terrinã se unge pu?in cu ulei, se a?azã feliile de ?uncã ?i se niveleazã o treime din compozi?ie. Se pune un strat de ardei cop?i, apoi a doua parte de compozi?ie ?i se înfundã castrave?ii pe douã rânduri paralele. Se acoperã cu un nou strat de ardei cop?i, apoi cu a treia parte de compozi?ie. Forma se pune într-o tavã, se toarnã apã sã fie pânã la jumãtatea vasului ?i se introduce în cuptorul preîncãlzit la 180 grade pentru 40-50 minute. Se feliazã rece.
Sugestie: În loc de ardei cop?i se pot folosi gogo?ari în o?et, dar acestea se vor curã?a de pieli?ã.