Pulyka satay azaz grillezett húsnyárs
sponsored links
A napokban bõvült a szakácskönyv gyûjteményem a Mautner Zsófi - Széll Tamás: Ízek nyomában címû kiadványával és meg kell hogy mondjam, nagyon jó. Csupa olyan étel szerepel benne, mely egyszerûen elkészíthetõ, minden hozzávaló egy üzletben beszerezhetõ - okos koncepció volt. Lapozgattam, örvendeztem a remek ötletek láttán, mert õszintén szólva már kicsit untam azt az X darab ételt, amit mostanában készítettem.... inspirációból ötöst kapott a könyv, Széll Tamás pikáns pulyka satay (szaté) dinnyesalátával és fetasajt-krémmel receptjét kicsit "átdolgozva" készítettem el vacsorára. A satay friss, üde és könnyû. Az eredeti recepttel ellentétben, összedobtam hozzá egy kis salátát, kukorica tortillával és joghurtos fehér sajt krémmel tálaltam. Kitûnõ lett!
Hozzávalók:
A satay-hoz:
40 dkg darált pulykahús
2 gerezd fokhagyma lereszelve
1 ek gyömbér lereszelve ...