Pulyka bécsi
sponsored links
Mint tudjuk igazi bécsi az borjúból készül, az összes többi max a rántott hús elnevezésre pályázhat. Úgyhogy én is szépítettem a dolgon és elnevezésen. Miért is? Nos elõzetesen szögezzük le, a borjút utolérni nem lehet, akárhogy variáljuk. Viszont - ha jó pár lépésre is - de megközelíthetõ. Fehér hús nem lenne illendõ hozzá, a sertés száraz. Számomra a pulykacombfilé képes valamelyest pótolni. Vöröses hús és kellõen szaftos, de az inak miatt rém munkás. Kezdõ háziasszony ne ezzel kísérletezzen elsõként, mert a felénél földhöz csapja!
Hozzávalók:
1-2 lehetõleg nagyobb pulykacomb filé
3-4 tojás
bögre liszt
2 bögre zsemlemorzsa - lehetõleg házilag reszelt
3-4 kanál tej vagy tejszín
jó darabka vaj ...