Pulled pork szendvics
sponsored links
Crock-pot fĂ”zĂ”edĂ©nyben kĂ©szĂŒlt pulled pork szendvics
A pulled porkra nincs igazĂĄn jĂł magyar kifejezĂ©s. A pulled tĂŒkörfordĂtĂĄsban hĂșzottat jelent, ami az Ă©tel elkĂ©szĂtĂ©sĂ©nek mĂłdjĂĄra utal: olyan omlĂłs Ă©s puha, hogy a vĂ©gĂ©n kĂ©t villĂĄval könnyedĂ©n szĂĄlaira lehet hĂșzni a hĂșst.
Viszont amĂg nincs testhezĂĄllĂł fordĂtĂĄsa, addig inkĂĄbb maradok az angol verziĂłnĂĄl, hogy ne jĂĄrjak Ășgy, mint azok a filmforgalmazĂłk, akik teljesen hĂŒlyĂ©t csinĂĄlnak magukbĂłl a kĂ©nyszeres fordĂtĂĄsaikkal. Ilyen pĂ©ldĂĄul az egy csapĂĄsra kultikussĂĄ vĂĄlt Breaking Bad, aminek a magyar cĂme – TotĂĄl szĂvĂĄs - inkĂĄbb egy bugyuta tinivĂgjĂĄtĂ©khoz illene. De ugyanĂșgy nincs mentsĂ©g a sajĂĄtosan fanyar hangulatĂș Ă©s humorĂș In Bruges fordĂtĂĄsĂĄra, amit valaki jĂł ötletnek tartott az iszonyĂș bĂĄrgyĂș ErĂ”szakik cĂmen piacra dobni, vagy a Julia Louis-Dreyfus Ă©s James Gandolfini zseniĂĄlis alakĂtĂĄsĂĄval fĂ©mjelzett Enough Said cĂmĂ» film magyar cĂmĂ©re, az Exek Ă©s szeretĂ”kre sem.
Na, ezĂ©rt nem kap most magyar nevet a pulled pork. Ha valakinek van rĂĄ jĂł ötlete, ne habozzon, ossza meg velĂŒnk.
Pulled pork szendvics (8-10 adag)
A szendvics hozzĂĄvalĂłi:
- 1 kg sertésszûz
- 4 dl gyömbérsör
- 300 ml barbecue szĂłsz
Az amerikai kĂĄposztasalĂĄta (coleslaw) hozzĂĄvalĂłi
- 1 kis fej kĂĄposzta lereszelve
- 1 nagy répa, szintén lereszelve
- 10 gerezd fokhagyma, nem kell meghĂĄmozni
- 250 g majonéz
- 4-5 evÔkanål tejföl
- 2 evÔkanål fehérborecet
- 1 evÔkanål dijoni mustår
- sĂł, bors
ElkĂ©szĂtĂ©s:
A pulled porkot slow cookerben, vagy, ha Ășgy tetszik, lassĂșfĂ”zĂ” edĂ©nyben kĂ©szĂtem el. A lassĂșfĂ”zĂ” edĂ©ny mĂ»ködĂ©si elve, hogy alacsony hĂ”mĂ©rsĂ©kleten, hosszasan fĂ” benne az Ă©tel istenien Ăzesre Ă©s zamatosra. A mi Crock-pot fĂ”zĂ”edĂ©nyĂŒnk mostanĂĄban a konyhĂĄnk legkedvesebb darabja, nemrĂ©g kĂ©szĂŒlt benne egy chili, ami minden eddigi chili prĂłbĂĄlkozĂĄsomat felĂŒlmĂșlta, pedig nem volt rĂĄjuk panasz eddig sem.
Ha hasonlĂł finomsĂĄgokra fĂĄj a fogatok, a slow cooker mĂ»ködĂ©sĂ©rĂ”l ITT olvashattok bĂ”vebben.Â
De kanyarodjunk vissza a pulled pork szendvics receptjĂ©hez. A megtisztĂtott hĂșst Ășgy ahogy van, egĂ©szben belerakom a lassĂșfĂ”zĂ” edĂ©nybe, felöntöm a gyömbĂ©rsörrel (ami lehet alkoholos vagy alkoholmentes), lefedem, alacsony fokozatra kapcsolom Ă©s hozzĂĄ se nyĂșlok 8 ĂłrĂĄn keresztĂŒl. Be lehet rakni pĂ©ldĂĄul rakni lefekvĂ©s elĂ”tt, reggelre Ă©pp tökĂ©letes lesz, Ă©s a lakĂĄsban terjengĂ” illatok a kellemes ĂĄlmokat is garantĂĄljĂĄk. Vagy tegyĂŒk fel egy rĂĄĂ©rĂ”s szombati piacozĂĄs utĂĄn, pompĂĄs vacsorĂĄnk lesz nettĂł 15 perc rĂĄfordĂtĂĄssal.
A coleslaw, avagy amerikai kĂĄposztasalĂĄta recept sem bonyolult, Ăme: a hĂĄmozatlan fokhagymĂĄkat 180 fokos sĂŒtĂ”ben kb. 15-20 perc alatt puhĂĄra sĂŒtöm. Kinyomom Ă”ket a hĂ©jukbĂłl, Ă©s egy mozsĂĄrban nagyon finomra passzĂrozom. Ăsszekeverem a majonĂ©zzel, a fehĂ©rborecettel, a tejföllel Ă©s a mustĂĄrral, majd az egĂ©sz szĂłszban megfĂŒrdetem a kĂĄposztĂĄt Ă©s a rĂ©pĂĄt. Közben ĂzesĂtem, Ă©s kĂłstolom, ha kell, teszek mĂ©g bele ezt-azt. HĂ»tĂ”be rakom, jĂłt tesz neki nĂ©hĂĄny Ăłra összeĂ©rĂ©s.
Amikor kĂ©sz a hĂșs, kiveszem, Ă©s egy tĂĄlban kĂ©t villa segĂtsĂ©gĂ©vel cafatokra szaggatom. Meglocsolom a barbecue szĂłsszal, alaposan összekeverem Ă©s kĂ©szen is van.
A szaftos, omlĂłs hĂșsbĂłl egy jĂł nagy halmot puha zsemlĂ©re halmozok, a tetejĂ©re csapok egy adagot a kĂĄposztasalĂĄtĂĄbĂłl Ă©s kĂ©sz is. Az egĂ©sz konstrukciĂł kicsit Ă©deskĂ©s a gyömbĂ©rsörtĂ”l Ă©s a szĂłsztĂłl, de azĂ©rt megĂ”rzi a hĂșs ĂzĂ©t is, ami rĂĄadĂĄsul olyan puha, hogy szinte mĂĄr olvad. JĂłl kijön a krĂ©mes kĂĄposztasalĂĄtĂĄval.
MĂ©g több ilyen, mĂ©g több lassĂșfĂ”zĂ” recept, mĂ©g több facebook.Â