Puliszka
sponsored links
Mivel többen kértétek tõlem itt a blogon, leírom a puliszka készítését.
Itt nálunk Erdélyben tokányok, pörköltek, véreshurka, mártással készített húsok, sült húsok, sõt a töltött káposzta kedvelt kísérõje a puliszka. A mi családunkban a hideg forralt tejbe mártott forró puliszka is kedvenc étel.
Egy gyerekkori emlékem is fûzödik a puliszkához, édesapám szüleinél mindig nagytatám fõzte a puliszkát(aki szegény Isten nyugtassa, már 13 éve halott), sosem fogom elfelejteni, ahogyan a padon keresztbe ülve, a fazekat a két combja közé szorítva, kavarta a puliszkát. Egyik kedvenc étele volt.
Hozzávalók:
- 1 liter víz
- 30 - 35 dkg kukoricaliszt(természetesen ez a liszttõl is függ)
- 1 kiskanál só
Puliszkát készíthetünk eresztve és kavarva. Én megvallom õszintén, hogy eddig csak eresztett puliszkát készítettem, mert jobban szeretem ha egy kicsit lágyabb a puliszka.
Az eresztett puliszkához a lobogó forró vízbe sugárban beleengedem a kukoricalisztet, közben habverõvel állandóan kevergetem, hogy nehogy csomós legyen. Ezután az edényt picit lefödöm, és egészen alacsony lángon tartom még ...