Puha zsíros kifli

2014-02-20

sponsored links

A 15. Blogkóstoló játékban, ahol SüniSüti a háziasszony, ismét Éva blogját, a Takarékos konyhát szánta nekem fortuna, úgy, mint az elõzõ fordulóból. Akkor 3 finomságot is kipróbáltam. De maradt még pár, amit kinéztem és ez a puha kifli volt az egyik. 
Az este el is készítettem. Tudtam, ha nem fotózom le, legyen bármilyen rossz a fényviszony, már reggel nem lesz mit fényképezni. Jól is gondoltam.
Nagyon finom, puha kiflik születek, bár méretüket tekintve nem túl nagyok, hisz a 25 dkg liszt sem sok. A család elég gyorsan elfogyasztotta, mindenkinek nagyon ízlett, de legközelebb dupla adagot sütök :-)

Köszönöm szépen a receptet Éva és a játékot Süni!
Hozzávalók 8 kiflihez:
  • 1 közepes krumpli
  • 25 dkg liszt
  • 1 tk só
  • 0,5 dl tej
  • 2 dkg élesztõ
  • 1 kk só
  • 1 egész tojás
  • 5 dkg zsír (2 ek)
A megtisztított, meghámozott, kockára vágott krumplit vízben puhára fõzzük, leszûrjük és összetörjük.
A meleg, de nem forró tejbe morzsoljuk az élesztõt, rászórjuk a cukrot és hagyjuk felfutni.
A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk az áttört krumplit, a felfutott élesztõt, a sót, a tojást és a zsírt.
Alaposan kidagasztjuk.
Meleg helyen, letakarva kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.
Enyhén lisztezett felületre borítjuk a megkelt tésztát és kör alakúra elnyújtjuk.
8 azonos méretû cikkre vágjuk.
A háromszögeket a keskenyebb oldaluktól kezdve feltekerjük, és kifli formára hajtjuk.
Sütõpapírral bélelt tepsibe fektetjük.
Letakarva hagyjuk további 30 percet kelni.
Elõmelegített sütõben 180 fokon hõlégkeveréssel 20 perc alatt megsütjük.


Folytats a blogon ... aranytepsi.blogspot.com/2014/02/puha-...

sponsored links

Keres?s