Puha zabkeksz csokidarabkákkal
sponsored links
Kénytelen vagyok a gyerekeimet gasztronómiailag elkényeztetett -nek titulálni.
Egyébként igazán jól mûködõ kis csapat, mondhatnám, jólneveltek, vagy legalábbis affélék, de amikor egy gyereket becsalogat a sülõ édesség illata, majd lebiggyedõ szájjal állapítja meg, hogy Ja, csak kekszet sütöttél, mért nem sütit??? , akkor le kell nyomnom az emelkedõ pumpát és megveregetnem a saját vállamat: ha sokmindenben nem is, ebben a tekintetben sikerült elkényeztetnem õket.
Persze a finnyogás nagyjából ez elsõ csak keksz elfogyasztásáig tartott, aztán már jöttek a dícséretek, és az uzsisdobozba készült kekszbõl másnap reggelre a doboz már semmit sem látott, délután pedig gyászba borultak, hogy elfogyott a keksz és már nem várja otthon õket ovi-suli után.
Zabpelyhes kekszbõl millióféle van, ez a típus puha, porhanyós, morzsálós fajta, a receptje a Mézes finomságok blogról származik. Variálni ezerféleképpen lehet, én legközelebb sok-sok maggal sütöm majd.
Puha zabkeksz csokidarabkákkal
Hozzávalók: 100 g finomra hengerelt (aprószemû) zabpehely, 50 g teljes kiõrlésû rozsliszt, 50 g graham liszt, 50 g fehér ...