Puha csokoládékeksz
sponsored links
Hozzávalók:
- 12 dkg liszt
- 6 dkg puha vaj
- 5 dkg cukor
- 1,5 dkg cukrozatlan kakaópor
- 1 teáskanál sütõpor
- 1 teáskanál õrölt fahéj
- 1 tojás, néhány csepp rumaroma
- csipetnyi só
A töltelékhez:
- 5 dkg tejcsokoládé
A bevonathoz:
- 10 dkg magas kakaótatalmú étcsokoládé
- 1 evõkanál vaj
Elkészítése:
- A tésztához a hozzávalókat gyors mozdulatokkal összegyúrjuk. Amennyiben túl lágy, egy kevés idõre helyezzük hûtõszekrénybe.
- Ezután lisztezett felületen kinyújtjuk, és kerek kiszúróval kivágjuk. A maradék tésztát újra meg újra összegyúrjuk, kinyújtjuk, és szaggatjuk. Mindenik tésztalapra egy-egy darabka tejcsokoládét helyezünk, a széleit összenyomkodjuk, majd mindenikbõl golyót formálunk.
- Sütõpapírral bélelt tepsire heyezzük, és 180 fokos sütõben 12-15 perc alatt megsütjük. Amikor a teteje enyhén megreped, és kissé ellaposodik, akkor jó. A keksznek ekkor még lágynak kell lennie.
- Az étcsokoládét, meg a vajat egy tálkában megolvasztjuk, majd a kihûlt kekszek tetejére kenjük tetszés szerint.