Pudingos-túrós rolád

2018-05-01

sponsored links



A hosszú hétvége zárására sütöttem ezt a pudingos-túrós krémû roládot. Hosszan gondolkodtam, hogy milyen töltelék kellene a piskótába, végül ezt sikerült kigondolnom, és legnagyobb örömömre nem kellett csalódnom, mert nagyon finom lett. És nemcsak a krém lett jó, de a piskóta is, amit újabban másképp keverek, mint eddig. Így sokkal gyorsabb, egyszerûbb nekem mégis jobban tetszik a végeredmény.
A tésztához 7 tojás, 7 evõkanál finom kristálycukor és 7 evõkanál rétes liszt kell, semmi más.
A tojások szétválasztása után az összes cukrot a fehérjébe tettem és nagyon kemény habot vertem belõle. Utána laza mozdulatokkal belekevertem a tojássárgákat, végül a lisztet, a masszát  sütõpapírral bélelt tepsire simítottam, és 150 fokra elõmelegített, légkeverésre állított sütõben 25 percig sütöttem úgy, hogy 22 perc után a tûzhelyet kikapcsoltam, és még 3 percig hagytam a becsukott sütõben a piskótát. Utána kivettem, másik sütõpapírra borítottam, lehúztam róla a papírt amin sült és a másik sütõpapírral feltekerve hagytam kihûlni. 
A krémhez elõször egy csomag vaníliás pudingport fõztem a tasakon szereplõ utasítás szerint, de csak 4 dl tejjel, 4 evõkanál cukorral és 2 vaníliás cukorral erõsítettem a vaníliás ízhatást. Amíg hûlt a puding, 25 dkg félzsíros tehéntúrót simára turmixoltam 2 evõkanál porcukorral, 2 csomag vaníliás cukorral és némi reszelt narancshéjjal. A simára turmixolt túróhoz kevertem a kihûlt pudingot és kb. 15 dkg szoba hõmérsékletû margarint, és ezzel a krémmel töltöttem meg a roládot. Kevés krémmel a tetejét is bevontam, majd a hûtõbe tettem, hogy kicsit összeérjen. 
Elégedett vagyok a végeredménnyel, nagyon finom lett ez a pudingos-túrós rolád, érdemes kipróbálni. 




Folytats a blogon ... hzias2.blogspot.com/2018/05/pudingos-...

sponsored links

Keres?s