Pudingos tejberizs fahéjas cseresznyekompóttal
sponsored links
Egy ideje motoszkál már a pudingos tejberizs gondolata a fejemben, de mióta a piros gyümölcsös lekvárokat megcsináltam, azóta a gondolat egyre csak erõsödött, mert úgy gondoltam, a cukorral felfõzött gyümölcs nagyon illene hozzá. Ma aztán meg is csináltam és nem csalódtam benne, mert tényleg nagyon finom a krémes tejberizs a fahéjas cseresznyével.
Hozzávalók a pudingos tejberizshez:
1 l tej, 5 dkg margarin, 6 evõkanál cukor, 3 csomag vaníliás cukor, 20 dkg elõgõzölt rizs, 1 csomag vaníliás pudingpor
a cseresznyekompóthoz:
80 dkg kimagozott cseresznye, 8 evõkanál cukor, 1 kávéskanál fahéj
Kb. 8,5 dl tejet felforraltam a margarinnal és a cukrokkal, amikor felforrt, beleöntöttem a rizst, és takarékon, lefedve, de néha megkeverve 20-22 percig fõztem. Akkor a félretett kb. 1,5 dl tejben feloldottam a vaníliás pudingport, a tejes rizshez kevertem és kb. 3 percig takarékon fõztem.
Közben a lecukrozott cseresznyét a fahéjjal felforraltam és pár percig fõztem.
Amikor a pudingos rizs elkészült, szedtem egy tányérra, és cseresznyekompótot szedtem a tetejére.
Isteni melegen is, ha lesz ideje kihûlni, akkor is nagyon finom lesz szerintem.