Pudingos kifli
sponsored links
Annyira cuki ez az apró kifli! Az íze és az állaga is pompás. Egyszerûen, gyorsan elkészül - még úgy is, ha a formázási idõt is beleszámítjuk. Nagy családi kedvenc! Ünnepi apró süteménynek, hétvégi nassolni valónak is tökéletes, de én most családi kirándulásra készítettem, hogy legyen mit majszolni az autóban a szendvicsek után.
Hozzávalók:
kb. 40 darabhoz
22 dkg finomliszt
10 dkg szobahõmérsékletû vaj
8 dkg porcukor
1 csomag vaníliás pudingpor (40 g)
2 közepes tojás sárgája
kb. 3-5 evõkanál tej
+ a hempergetéshez kis porcukor
Elkészítés:
- A lisztet összekeverjük a porcukorral és a vaníliás pudingporral, majd elmorzsoljuk benne a vajat, hozzáadjuk a tojások sárgáját, végül fokozatosan annyi tejet, hogy összeálljon a tészta és könnyen kezelhetõ, lágy tapintású legyen.
- A tésztából kis rudakat sodrunk, melyeket felszeletelünk kb. 6-7 cm hosszúságúra és kifliket alakítunk belõle.
- A kis kifliket sütõpapíros tepsire sorakoztatjuk és elõmelegített 180 fokos légkeveréses sütõben kb. 12-13 percig sütjük. Világos maradjon! Nem baj, ha picit még puha, amikor kivesszük a sütõbõl - mire kihûl megfelelõ lesz az állaga. (A sütési idõ csak tájékoztató jellegû, sütõtõl függõen eltérhet!)
- Még forrón meghempergetjük a porcukorban és már tálalhatjuk is.
- Jól záródó dobozban sokáig eláll, akár 2 hétig is (ha eleget sütünk belõle).
Jó étvágyat!