Pudingos-gyümölcsös morzsasüti
sponsored links
Hozzávalók: 300 g fehér liszt, 125 g vaj(vagy margarin), 125 g porcukor, 2 tojás, 1 evk. tejföl, fél tasak sütõpor, pici só.
Még : 1 vaníliaízû pudingpor, 400 ml tej, 5 evk. cukor, 1 kg alma, 4-5 rebarbaraszár, 150 g cukor, kevés fahéj.
A fenti hozzávalókból rugalmas linzertésztát gyúrunk, legalább 30 percig hideg helyen pihentetjük. Megfõzzük a pudingot, kihûtjük.
A gyümölcsöket megmossuk, meghámozzuk, felkockázzuk, majd kevés cukorral elõpároljuk, kihûtjük.
A tésztát kettéosztjuk, egyik részét kinyújtjuk, sütõpapírral bélelt tepsibe helyezzük. Rátesszük a elõpárolt gyümölcsöt, megszórjuk fahéjjal, rákenjük az elkészített pudingot, majd a tészta másik felét szépen ráreszeljük.
Elõmelegített 180 fokos sütõben készre sütjük.Tálalás elõtt porcukrozzuk.