Pudingos-fahéjas desszert /sütés nélkül
sponsored links
Ennek az édességnek az ötletadója Ottis mivel nála láttam. Nagyon megtetszett és tettem egy próbát nálam kisebb méretben és más összetétellel készült de nagyon finomra sikerült!
Hozzávalók: 6 db babapiskóta , 3 dl tej, 1 cs vaníliapuding, 2 evõkanál cukor, kb. 1 dl fõtt kávé a piskóta mártogatásához, kb. 2 dkg étcsoki, 3 evõkanál darált háztartási keksz, 1 teáskanál õrölt fahéj, 1 dl habtejszín, pár szem dió pirítva összetörve.
?
Elkészítése: Elkészítettem a pudingot a szokásos módon 2 evõkanál cukorral. Mikor besûrûsödött levettem a tûzhelyrõl és kétfelé vettem, az egyik részébe beletördeltem a csokoládét addig kavartam még elolvadt ezután hagytam kihûlni . Tejszínt felvertem kemény habnak ezt szintén kétfelé vettem és a kétféle pudingba elosztottam és jól kikevertem. Kisebb szögletes üvegtálba pakoltam egymás mellé a babapiskótát elõtte a lefõzött kávéba mártottam erre kentem a vaníliás krémet majd megszórtam a darált keksz és fahéj keverékével és beborítottam a csokikrémmel. Hûtõbe pakoltam. Diót teflon edénybe megpirítottam és darabolva szórtam a csokikrémre!
Jó étvágyat !